MENU

Nyheter

30 december 2016

Ytterligare ny produktion på Åbergsleden

Vi har nu beslutat oss för att ny producera ytterligare ett hyreshus på Åbergsleden, Åbergsleden 4. Byggnaden kommer att uppföras på marken mellan Åbergsleden 2 och Åbergsleden 6. Den nya byggnaden kommer ha samma exteriöra uttryck som de befintliga befälsbostäderna och invändigt ges lägenheterna moderna planlösningar.

PEAB Sverige AB har antagits som totalentreprenör för uppförande av den nya byggnaden. Entreprenaden uppgår till 45 miljoner kronor och totalt handlar det om 19 nya lägenheter fördelat på 2:or, 3:or samt 4:or. Entreprenaden beräknas att påbörjas vinter/våren 2017 och färdigställs våren/sommaren 2018.
- ”Det är med glädje vi idag kan meddela att vi tagit beslut om att uppföra ytterligare ett hyreshus på Åbergsleden. Intresset av de lägenheter vi bygger nu på Åbergsleden 6 har varit mycket stort och samtliga lägenheter är uthyrda sedan en bra tid tillbaka. Det tillsammans med den positiva utvecklingen i Boden har legat till grund för att vi nu beslutat oss för att uppföra ytterligare ett hyreshus. Just nu sitter vi med bygglovshandlingar och kommer lämna in bygglov i januari, säger Dennis Wikstén, VD för Wiksténs Fastigheter”.
- ”Vi är glada att vi på Peab fått fortsatt förtroende att bygga ytterligare ett hyreshus åt Wiksténs Fastigheter som visar ett tydligt ansvarstagande vad gäller lokal samhällsbyggnation. Det visar även att vi på Peab är duktiga bostadsbyggare, säger Johan Rahkola, arbetschef Peab Sverige AB”.

Vid ny produktion har vi alltid separat kö. För Er som är intresserad av att ställa Er i kö kommer detta först att vara möjligt i samband med att vi släpper lägenheterna. Det är inte möjligt att ställa sig i kö ännu. Datum för släppet av lägenheterna är ännu inte bestämt, vi återkommer närmare här på vår hemsida. 

Läs pressmeddelandeFler nyheter