MENU


Vad är e-faktura?

E-faktura är samma sak som en vanlig pappersfaktura fast den skickas elektroniskt till din internetbank istället för i pappersform hem i brevlådan. Du kan titta på fakturan i internetbanken och den kommer att se ut som en hyresavi på papper. 
Fördelarna är bl.a. att alla uppgifter för att göra betalningen är redan ifyllda d.v.s. du behöver inte fylla i långa ocr-nummer eller annat utan du kontrollerar bara uppgifterna och sedan godkänner du betalningen så dras hyran på förfallodagen. Dessutom finns alla e-fakturor tillgänliga via banken i minst 18 månader bakåt i tiden och det är enkelt att ta emot och betala e-fakturor var man än befinner sig, bara man kan logga in på sin bank. 

 

Så skaffar du E-faktura:

Du registrerar dig via din internetbank. När du betalat dina räkningar i internetbanken får du upp en lista på företag som du just betalat till och som kan skicka e-faktura till dig. Följ sedan instruktionerna på skärmen. Om du har några funderingar eller behöver hjälp att registrera dig så kontaktar du din bank.

Du kan även kontakta oss på kontoret så kan vi hjälpa dig med registreringen. 
 

Viktig information:

  • Observera att du efter din anmälan kommer att få hyresavierna som e-faktura från och med nästa avisering d.v.s. en avi som redan har skickats ut i pappersform ändras ej utan den betalar du som vanligt. 
  • Du måste själv regelbundet kontrollera hos din internetbank om du har några e-fakturor som ligger och väntar på godkännande så att fakturorna betalas i tid.

  • Om den som vill ha e-fakturan till sin internetbank inte står på kontraktet så måste man fylla i kontraktsinnehavarens namn och personnummer när man anmäler sig till e-faktura. Om man är två som skrivit på kontraktet så måste "huvudkundens", dvs den som står högst upp på avin, uppgifter registreras. Är ni osäker på vem som är huvudkund är ni välkommen att kontakta oss. 

  • Om du vill avanmäla dig från tjänsten i framtiden så gör du det via din internetbank. Du får sedan nya avier från oss för manuell betalning nästa gång vi aviserar dig.

  • Om du byter bank måste du själv avanmäla dig hos din gamla bank och sedan anmäla dig på nytt hos din nya bank för tjänsten e-faktura.

 

Kontakta gärna vårt kontor på 0921-13821 om du har några funderingar.

 

Klicka på din bank för mer information om e-faktura:

Handelsbanken

Swedbank

Nordea

SEB

Sparbanken Nord