MENU

Brandvarnare

Vi som hyresvärd är ansvariga för att tillhandahålla en brandvarnare i Ert boende.
Hösten 2020 bytte vi ut alla brandvarnare i alla lägenheter i vårt bestånd. Batteriet i de nya brandvarnarna har en livslängd på 10 år och är inte utbytbart.
När brandvarnarens livstid är förbrukad kommer den att signalera detta med ett kort pip varje minut under minst en månads tid.

Vi kommer att byta ut brandvarnarna i god tid innan det har gått 10 år men skulle den ändå börja varna för dåligt batteri, vänligen felanmäl detta till oss omgående. Om detta sker på kvällen/natten så kan ni tillfälligt tysta brandvarnaren i 10 timmar genom att trycka in testknappen och sedan felanmäla detta till oss nästa dag.

 

Ni som hyresgäst är ansvariga för att kontinuerligt kontrollera att brandvarnaren fungerar samt rengöra densamma. Rengöring görs genom att man dammsuger brandvarnaren med en mjuk borste.
För att kontrollera att brandvarnaren fungerar - håll inne och släpp sedan testknappen. Brandvarnaren ska avge tre korta pip och blinka rött för att därefter tystna. Skulle brandvarnaren inte fungera vid kontroll, vänligen felanmäl detta till oss för åtgärd/byte av brandvarnare.
Försök inte ta ner brandvarnaren själv för det är väldigt lätt att man bryter sönder fästet som den sitter fast i. Hör av er till oss istället så tar vi ner den.